top of page

Espatlla de Xai Farcida

Deixa als teus convidats amb un pam de nas!

Dificultat: Fàcil

Temps de cocció: 2:30h aprox.​

Ingredients:

- 1 Espatlla de Xai de Pastura Farcida

- 1kg de cebes de Figueres

- 1 porro

- 1 cabeça d'alls

- 2 fulles de llorer

_ 1 branca de romaní

- 4 pastanagues

- 4 tomàquets pera o pebroters

- 1/2 got de conyac

- 400ml d'aigua

- sal i pebre

​

Preparació:​

Opcional, les verdures es poden servir com acompanyament o triturar-les per fer una salsa.

​

Pre-escalfem el forn a 180º.

​

Salpebrem el rodó d'espatlla.

​

En una paella amb oli i a foc mig-alt, segelleu la peça de carn (enrossir per tots els costats) sense treure la malla ni els cordills.

Un cop segellada tirem el conyac per sobre i deixem 5 minuts.

​

En la safata de forn, s'hi posa el rodó amb el suc que ha deixat al segellar-la i s'afegeix la resta d'ingredients.

Les cebes tallades a juliana (no gaire prim) i les pastanagues al gust.

La cabeça d'alls sencera, sense pelar, l'all porro tallat petit, el llorer, el romaní, els tomàquets sense tallar i l'aigua.

​

Tapen la safata amb paper d'alumini i la introduïm al forn durant 2 hores a 180º.

(Passada una hora, girem el rodó el deixem coent (tapat amb alumini)  al forn durant 1 hora més).

​

Un cop cuit, es treu del forn i es deixa refredar el rodó en la mateixa safata fins que es pugui tallar a rodanxes (mínim 1 dit  de gruix aprox., sinó es farà difícil tallar, recomanem uns 2cm de gruix).

​

Es pot cuinar el dia anterior i escalfar en una paella amb tapa amb un bon raig d'oli d'oliva ( per crear vapor i evitar que es ressequi) o al forn a 150º amb el seu caldo per sobre.

​

Salsa:

Tritura totes les verdures i els alls, fins que quedi una salsa homogènia i coleu-la.

Si està molt forta de gust, podeu tirar un rajolí de crema de llet o caldo de carn per suavitzar el sabor.

L'Espatlla de Xai farcida només es ven des de Novembre fins Febrer.

Plat idoni per celebracions i Festes de Nadal!

rodó de Xai .jpg
Set Meal Promo Instagram Post (1).jpg

POMES CUITES

Postres 100% Saludables

Dificultat: Molt Fàcil

Temps de cocció: FORN 25 minuts /AIRFRYER 20 minuts

Ingredients:

- 4 pomes Golden o Opal Ecològiques de @PomonaFruits.

- rajolí d'aigua.

-Opcional: Canyella, especia amb grans propietats (conté Calci, Ferro, Potassi, Fòsfor, Sodi, Zinc, Manganès i Seleni. Activitat antimicrobiana, Expectorant entre altres.)

-Opcional: una mica de sucre morè o mel pels més llaminers, però no cal, la fructosa de la poma ja endolceix.

​

Preparació​

​​Pre-escalfem el forn a 180º.

​

Netegem les pomes. Al ser ecològiques no cal netejar-les amb aigua calenta i fregar-les amb bicarbonat.

​

Amb un ganivet escapcem la part superior de les pomes, fent una tapa i traiem el cor.

​

Si es vol, es pot posar un polsim de canyella i sucre morè o mel dins la poma.

​

En una safata pel forn/ fryer hi posem les pomes amb un rajolí d'aigua.

​

Cocció

Fryer: coem a 185º 20 minuts

Forn : coem a  180º 25 minuts

Es pot deixar més temps si preferiu que les pomes quedin més toves.​

 

Recomanació

Si la mengeu una mica calenta està deliciosa.

Si desfeu la poma amb una mica de iogurt i muesli tindreu un esmorzar 100% healhty.

​

ALETES A L'AIRFYER

100% de Pollastre de Pagès

Dificultat: Molt Fàcil

Temps de cocció: 20 minuts

​

Ingredients:

500g d'aletes de pollastre de pagès del Montseny. Poden ser normals o adobades BBQ o adobades amb mel i mostassa.

​

Preparació​

(Si són les aletes normals salpebre-les i sense oli.)

Disposa-les a la safata de l'airfyer sense que es sobreposin, i sense paper (perquè quedin ben cruixents i desprenguin els greixos al fons de la safata).

Programa a 180 º C durant 15 minuts.

Passat aquest temps, cuina-les a 200 º durant 5 minuts.

​​​

Recomanació

Al servir-les tira unes llavors de sèsam pel damunt...o el que més us agradi

​

​

​

ales pollastre.jpg
recepta aletes
bottom of page