
CARXOFES AMB CREMA
DE XERRIS I ALLS ROSTITS
Plat fàcil, 100% Saludable i de temporada.
Dificultat: Fàcil
Temps de cocció: 35 minuts Airfryer / Forn​
Ingredients:
* 5-6 carxofes
Salsa
* 250g de Tomàquets Xerris
* 2 cabeça d'alls
* 1 cullerada de formatge crema
* Unes fulles d'alfàbrega
* 1 llimona
* Oli d'oliva
* Sal i pebre al gust
​
Preparació:​​
​
Pela les carxofes i la tija (deixant 2 dits de tija) , talla la punta de les carxofa 2 dits aprox. i talla per la meitat.
Frega les carxofes amb llimona per evitar que s'oxidin. Reserva-les dins d'un bol amb aigua i amb el suc de 1/2 llimona.
​
Escorre i afegeix a una olla amb aigua bullint i cou 15min.
​
Un cop cuites, escorreu-les i afegiu-les en una safata de forn amb paper de coure al forn o al Fryer ( si li poses paper de base, gira les carxofes passats els 10 minuts, perquè es enrosseixin pels 2 costats. Afegeix oli i sal i cuina a 200 º C uns 20 min.
​
Salsa:
Mentre, col·loqueu en un recipient apte pel forn/Airfryer els xerris, els alls pelats, 2-3 cullerades d'oli, sal i pebre al gust. 15 minuts a 200 ºC forn /10 minuts a 200 ºC Airfryer
​​Quan estigui cuit, tritura els xerris, els alls, l'alfàbrega fresca i tot el suc de la cocció amb una cullerada (sopera) de formatge crema.
​
Acompanya les carxofes amb aquesta salsa i llest.
​
Recepta de @saboreanda (una amant de les carxofes!)
Productes de productores i productors catalans. Km0! Collit cada setmana.
Quan rebré la comanda? Sempre el dilluns.... Quin? Més info​
POMES CUITES
Postres 100% Saludables
Dificultat: Molt Fàcil
Temps de cocció: FORN 25 minuts /AIRFRYER 20 minuts
Ingredients:
- 4 pomes Golden o Opal Ecològiques de @PomonaFruits.
- rajolí d'aigua.
-Opcional: Canyella, especia amb grans propietats (conté Calci, Ferro, Potassi, Fòsfor, Sodi, Zinc, Manganès i Seleni. Activitat antimicrobiana, Expectorant entre altres.)
-Opcional: una mica de sucre morè o mel pels més llaminers, però no cal, la fructosa de la poma ja endolceix.
​
Preparació​
​​Pre-escalfem el forn a 180º.
​
Netegem les pomes. Al ser ecològiques no cal netejar-les amb aigua calenta i fregar-les amb bicarbonat.
​
Amb un ganivet escapcem la part superior de les pomes, fent una tapa i traiem el cor.
​
Si es vol, es pot posar un polsim de canyella i sucre morè o mel dins la poma.
​
En una safata pel forn/ fryer hi posem les pomes amb un rajolí d'aigua.
​
Cocció
Fryer: coem a 185º 20 minuts
Forn : coem a 180º 25 minuts
Es pot deixar més temps si preferiu que les pomes quedin més toves.​
Recomanació
Si la mengeu una mica calenta està deliciosa.
Si desfeu la poma amb una mica de iogurt i muesli tindreu un esmorzar 100% healhty.
​
Quan rebré la comanda? Sempre el dilluns.... Quin? Més info​


ALETES A L'AIRFYER
100% de Pollastre de Pagès
Dificultat: Molt Fàcil
Temps de cocció: 20 minuts- Airfryer
​
Ingredients:
500g d'aletes de pollastre de pagès del Montseny. Poden ser normals o adobades BBQ o adobades amb mel i mostassa.
​
Preparació​
(Si són les aletes normals salpebre-les i sense oli.)
Disposa-les a la safata de l'airfryer sense que es sobreposin, i sense paper (perquè quedin ben cruixents i desprenguin els greixos al fons de la safata).
Programa a 180 º C durant 15 minuts.
Passat aquest temps, cuina-les a 200 º durant 5 minuts. Fins al gust de cruixents.
​​​
Recomanació
Al servir-les tira unes llavors de sèsam pel damunt...o el que més us agradi
​
​
​
Quan rebré la comanda? Sempre el dilluns.... Quin? Més info​
Espatlla de Xai Farcida
Deixa als teus convidats amb un pam de nas!
Dificultat: Fàcil
Temps de cocció: 2:30h aprox.​
Ingredients:
- 1 Espatlla de Xai de Pastura Farcida
- 1kg de cebes de Figueres
- 1 porro
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
_ 1 branca de romaní
- 4 pastanagues
- 4 tomàquets pera o pebroters
- 1/2 got de conyac
- 400ml d'aigua
- sal i pebre
​
Preparació:​
Opcional, les verdures es poden servir com acompanyament o triturar-les per fer una salsa.
​
Pre-escalfem el forn a 180º.
​
Salpebrem el rodó d'espatlla.
​
En una paella amb oli i a foc mig-alt, segelleu la peça de carn (enrossir per tots els costats) sense treure la malla ni els cordills.
Un cop segellada tirem el conyac per sobre i deixem 5 minuts.
​
En la safata de forn, s'hi posa el rodó amb el suc que ha deixat al segellar-la i s'afegeix la resta d'ingredients.
Les cebes tallades a juliana (no gaire prim) i les pastanagues al gust.
La cabeça d'alls sencera, sense pelar, l'all porro tallat petit, el llorer, el romaní, els tomàquets sense tallar i l'aigua.
​
Tapen la safata amb paper d'alumini i la introduïm al forn durant 2 hores a 180º.
(Passada una hora, girem el rodó el deixem coent (tapat amb alumini) al forn durant 1 hora més).
​
Un cop cuit, es treu del forn i es deixa refredar el rodó en la mateixa safata fins que es pugui tallar a rodanxes (mínim 1 dit de gruix aprox., sinó es farà difícil tallar, recomanem uns 2cm de gruix).
​
Es pot cuinar el dia anterior i escalfar en una paella amb tapa amb un bon raig d'oli d'oliva ( per crear vapor i evitar que es ressequi) o al forn a 150º amb el seu caldo per sobre.
​
Salsa:
Tritura totes les verdures i els alls, fins que quedi una salsa homogènia i coleu-la.
Si està molt forta de gust, podeu tirar un rajolí de crema de llet o caldo de carn per suavitzar el sabor.
L'Espatlla de Xai farcida només es ven des de Novembre fins Gener.
Plat idoni per celebracions i Festes de Nadal!
Quan rebré la comanda? Sempre el dilluns.... Quin? Més info​
